Ofte stillede spørgsmål

Hvad kan Carelink Psykiatri hjælpe med?

Vi udreder, diagnosticerer og behandler mennesker med eksempelvis ADHD, Autismespektrum Forstyrrelse, Tourettes syndrom eller tilstande som depression, angst, belastningsreaktioner, tilpasningsreaktioner, OCD, adfærds- og/eller afhængigheds-problematikker.

Hvor lang ventetid har Carelink Psykiatri? 

Ventetiderne kan variere afhængigt af den specifikke klinik og typen af behandling eller udredning, du har brug for.

Hvordan er et forløb hos Carelink Psykiatri tilrettelagt?

Dit forløb består som udgangspunkt af tre dele: Udredning, diagnosticering og behandling. 

Hvad gør jeg, hvis jeg bliver forhindret i at møde op?

Hvis du bliver forhindret i at møde op, skal du kontakte os senest 24 timer før din tid. Det giver os mulighed for at tilbyde tiden til den næste på vores venteliste. 

Ved udeblivelse eller for sent afbud opkræves honoraret på den aftalte konsultation.

Dækker min forsikring?

Nogle sundhedsforsikringer giver enten tilskud til eller dækker en udredning eller behandling i Carelink Psykiatri. Du kan også have andre forsikringer, der kan benyttes.

Vi anbefaler, at du kontakter dit forsikringsselskab for at høre om mulighederne for dækning.

Er du/dit barn bevilget et udrednings-/behandlingsforløb via dit forsikringsselskab kan der være afgrænsning af, hvilke problemstillinger/diagnoser, vi kan/må udrede og behandle.

Oftest er der også en tidsbegrænsning på dit forløb på forsikringsbevilling. Således vil der løbende blive forventningsafstemt i forhold til dig/dit barns forløb og den bevilling der foreligger.

Du er velkommen til at kontakte vores patientvejledere på 27 85 93 39 for at få svar på dine spørgsmål og booke tid til en samtale.

Hvordan foregår et udredningsforløb?

Udredningsforløbet starter med en indledende samtale hos en speciallæge, der ud fra en sundhedsfaglige vurdering, sammensætter det videre forløb. På den måde kan vi sammensætte forløbet ud fra dit eller dit barns individuelle behov.

Det videre forløb vil bestå af udvalgte test, undersøgelser, spørgeskema og observationer, så vi kan hjælpe dig eller dit barn bedst muligt.

Diagnosticering

Efter udredningen inviteres du til en tilbagemelding på udredningen. Afhængigt af hvilken diagnose, der kan stilles, vil diagnosen definere, hvilken behandlingsform, der er den rigtige. Vi gennemgår evt. muligheder samt anbefalinger vedr. behandling og støtte, samt psykoedukation og vejledning til dig og evt. pårørende omkring dig. 

Hvordan foregår et behandlingsforløb?

Når udredningen er afsluttet, udarbejder vi i tæt samarbejde med jer en behandlingsplan, der er skræddersyet til dit eller dit barns behov.

Behandlingen kan bestå af psykoterapi, medicinsk behandling og psykoedukation og kan løbende tilpasses.

Er en udredning hos Carelink Psykiatri gældende?

En udredning hos os gælder på samme måde, som hvis du blev udredt gennem det offentlige. Vi følger de ’Nationale kliniske retningslinjer’, for at give dig det bedste grundlag for at få den hjælp, som du eller dit barn har brug for.

Er behandling inkluderet i min udredning?

Nej, prisen for en udredning indeholder en indledende samtale med en speciallæge, efterfulgt af et individuelt tilpasset udredningsforløb, som inkluderer de nødvendige tests og undersøgelser samt en tilbagemelding på resultaterne.

Skal jeg have en henvisning fra min egen læge, før jeg kontakter Carelink Psykiatri?

Nej, det skal du ikke.
Vi er en privat praktiserende klinik, og derfor laver vi private udredninger og efterfølgende behandling. Du behøver altså ikke en henvisning fra din egen læge, før du kontakter os. 

Har du skiftet til sygesikringsgruppe 2, kan du læse mere om henvisning her.

Hvad koster udredning og behandling hos Carelink Psykiatri?

Vi kan hjælpe dig eller dit barn på mange forskellige måder. Du kan se et overblik over vores priser her børne- & ungdomspsykiatri og voksenpsykiatri.

Hvad sker der, hvis jeg skifter sygesikringsgruppe?

Hvis du skifter fra den offentlige sygesikringsgruppe 1 til gruppe 2, kan du få refunderet en del af prisen på dit forløb hos os. Skiftet betyder, at du ikke længere er tilknyttet en bestemt læge, men frit kan vælge læge. 

Vær opmærksom på, at du skal selv betale forskellen, hvis prisen på behandling hos praktiserende læge, speciallæge mv., er højere end refusionen fra regionen.

borger.dk kan du læse om både fordele og ulemper ved at skifte sygesikringsgruppe. Det er også her, at du skifter din – eller dit barns – gruppe.